Tokat'a Gitmek Gerek

Tokat'a gitmek için bir çok neden olabilir. Bunlardan sadece bir kaçı!

04.01.2017-13:30 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Tokat'a Gitmek Gerek
Tokat'a gitmek gerek çünkü Tokat Orta Asya Türk kültür birikiminin Anadolu'ya aktığı akıl ve bilim merkezidir. 

Her ilimizde sarma var, dolma var. Tokat’ta ise Baklalı Dolma var. 
Geçmişten geleceğe bir köprüdür Tokat. 

II.Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yılı şerefine 1902'de 33 metre yüksekliğinde yapılan Tokat Saat Kulesi görülmesi gereken yerlerdendir. Anadolunun en eski ticaret merkezlerinden biri olan Taşhan yine Tokat sınırları içindedir. Ve geçmişin izlerini taşır, ruhunu korur.

Tokat sivil mimarimizin güzel örnekleriyle dolu bir şehirdir. Anadolunun ilk Türk eğitim kurumuna sahiptir. Anadolunun ilk Türk akıl merkezidir. Drakula'yı Tokatlılar kalesinde esir etmiş. 

Tokat Keşkeği gibi eşsiz lezzetleri tatmak için Tokat'a uğramadan geçmemenin birçok sebeplerinden sadece bir tanesidir. Tokat ziyaretinizde Başçiftlik Kayak Tesisi de hemen yanıbaşınızda olacak.

"Şelalenin sepkenleri vururken yüzüme, Seni düşündüm.
Defne dallarının hışırtısı,
Düşen suyun uğultusu,
Yansırken küçük göle güneşin ışıltısı,
Seni düşündüm..." derken Abdulkerim Yüksel; Tokat'a bağlı Pazar Şelalesini izliyor olmalı ki; bu güzel cümleler doğmuş yüreğine.

Timur'un bile fethedemediği bir kaleye sahiptir Tokat. Tarihi yaşamak için Tokat'a da gitmek gerek. Gıj Gıj Tepesinden muhteşem doğası ve havası ile Tokat'ı izlemenin tadına varanlar sizlere tavsiye ediyor ve Tokatlılar sizi ağırlamak istiyor.

Tokat Kaz Gölü'nün eşsiz manzarası yine görülmeye değer bir İlahi Kudret'in tecellisidir. Aynı anda dört mevsimi yaşarsınız Tokat'ta. Almus'ta baharı, Niksar'da yazı, Pazar'da kışı...

Zile Kalesi yine görülmeye değerdir Tokat'ta. Her parçası için ayrı bir efsanesi bulunan Dilim Kayalar'ını bir semaver çayının buharlaşan zaman aralığında görmenin eşsiz lezzetini; gören gözler anlatabilir ancak.

Sizin de anlatacaklarınız içinde güzel yaşanmışlıklarınızın olması için Tokat'ı ziyaret etme arzunuz, ruhunuzu heyecanlanıyor. Buna hissedarım. Bu yurdum insanının torunlarıyla tanışmak için sabırsızlandığınızı da hissedebiliyorum. Tokat'a gitmek için daha ne kadar bekleyebilirsiniz? 

Haber365 / Bilal İşgören
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal