Adil Kullanım Kotası Kaldırılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Adil Kullanım Kotası'nın 2018'de kaldırılacağını açıkladı.

31.12.2016-11:04 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Adil Kullanım Kotası Kaldırılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adil Kullanım Kotası’yla ilgili açıklama yaptı.

"2018'DE KALDIRACAĞIZ"
Arslan, "Adil Kullanım Kotası'nı 2018'de kaldıracağız" diye konuştu.

BTK TASLAK DÜZENLEME HAZIRLADI

Bilim Teknoloji ve İletişim Kurumu Adil Kullanım Kotası uygulamasının 31 Aralık 2018 tarihinde sona ereceğini açıkladı. Ayrıca BTK'nın hazırladığı taslak düzenlemeye göre 02:00-08:00 saatleri arasında internet kullanımları Adil Kullanım Kotası'na dahil edilmeyecek.

Adil Kullanım Kotası ile ilgili Bilim Teknoloji ve İletişim Kurumu'ndan açıklama geldi. Kurumdan yapılan resmi açıklamada birçok internet kullanıcısının şikayet ettiği uygulamadan 2018 yılında vazgeçileceği söylendi.

Taslak düzenleme ile ilgili yapılan resmi açıklama şöyle:

"Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerle birlikte, internet erişim hızı ve veri miktarı kullanıcılar için önemli parametreler haline gelmiştir. Veri kullanım miktarının belirli bir değere ulaşması sonrasında kullanıcının erişim hızının düşürülerek bu hızda fatura dönemi sonuna kadar internet hizmeti alabilmesine imkân tanıyan ve Adil Kullanım Noktası (AKN) olarak adlandırılan uygulama içeren tarife ve paketlerin tüketiciler tarafından sıklıkla tercih edildiği görülmektedir. Diğer taraftan, artan veri miktarı ve hız ihtiyacı nedeniyle AKN'li paketler sunulan veri miktarı ve AKN sonrası hız açısından tüketicilerce şikâyet konusu olabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal