Ali Al Suleiman Kimdir?

Türkiye'de çekilen birçok dizi Arap ülkelerinde heyecanla takip ediliyor. Bu dizileri Arapça'ya çeviren Ali Al Suleiman kullanıcılar tarafından merak edildi. Ali Al Suleiman'ın hayatını sizler için derledik...

13.07.2020-18:07 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-17:57)  Ali Al Suleiman Kimdir?

Ali Al Suleiman, gazeteci ve yazar olarak Lübnan'daki Türk Büyükelçiliği'nde tercümanlık yapıyor. Suleiman bunun dışında da birçok diziyi Türkçe'den Arapça'ya çeviriyor. 

1 Ocak 1996 yılında İstanbul'da doğan ve aslen Suriyeli olan Suleiman ilk ve orta öğretimi Şam'da tamamladı. Genel Eğitim Sertifikası alan Suleiman, 2013 - 2017 yılları arasında Şam Üniversitesi'nde Arap Edebiyatı bölümünü bitirdi. Suleiman daha sonra İstanbul Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İÇİN FAALİYET YÜRÜTÜYOR

TRT ekranlarında yayınlanan Abdülhamit Payitaht dizisi başta olmak üzere birçok diziyi Arapça'ya çevirdi. Suleiman aynı zamanda Katar Hayır Kurumu gibi sivil toplam kuruluşları için de sosyal faaliyetler yürütüyorlar.

SULEİMAN'IN 2 KİTABI VAR

Suleiman'ın aynı zaman 'Türkiye ve Suudi Arabistan Arasındaki Bölgesel Liderlik Savaşı' ve 'Kur’an ve Hadislerden İslami Çalışmalar' adında iki kitabı var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal