Türk İHA'ları Dünya’ya Tanıtıldı

Bu yıl Malezya’nın Kuala Lumpur kentinde 2020 Küresel İnsansız Hava Araçları Konferansı düzenlendi. Uluslararası etkinlikte Türkiye’de üretilen yerli insansız hava araçları da tanıtıldı.

04.03.2020-09:33 - (Son Güncelleme: 11.08.2021-16:38)

Kuala Lumpur’da düzenlenen konferansa çok küresel çapta çok sayıda insansız hava araçları (İHA) ile savunma sanayi şirketi temsilcileri katıldı. İHA yapımında yapay zeka kullanımı ve diğer yeni nesil teknolojilerinin konuşulduğu konferans iki gün sürdü.

Türkiye’nin savunma sanayi ve teknolojilerinde pazardaki ağırlığı her geçen gün güçleniyor. Türkiye’nin bu alandaki bilgisi ve ürettiği teknolojilerin entegrasyonunun anlatılması kapsamında konferansa İstanbul Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Dr. İsmail Bayezit’da katıldı.

Bayezit Türkiye'nin teknoloji üretiminin gelişmesine hakkında yaptığı çalışmalara da değinerek Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Türkiye'de 2018'den beri gerçekleştirilen TEKNOFEST'te inşa edilen atölyelerin ortaokul ve lise öğrencilerini teknolojik çalışmalara teşvik ettiğini katılımcılara anlatan İsmail Bayezit, "Türkiye bu tür çalışmalar sayesinde ilerleyen yıllarda hem İHA üretiminde hem başka alanlarda teknoloji üretiminde uluslararası pazarda yerini artıracaktır." İfadelerini kullandı.

Beyazıt, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, şimdiye kadar Malezya'da katıldığı konferanslarda ülkedeki İHA ve savunma sanayi şirketlerinden çok sayıda olumlu tepkiler ve övgüler aldıklarını belirterek, "Türkiye'den savunma alanındaki şirketlerin yaptığı faaliyetler, hem Malezya'dan hem de Asya ülkelerinden iş insanlarının son derece ilgisini çekiyor. Bölge ülkelerindeki şirketler Türkiye'deki piyasa ile yakından ilgileniyor." açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal